fredag den 3. januar 2014

Billedreportage om mit første mønsterstrik.


Dette er det første indlæg i det nye år. Og det kommer til at handle om min første strømpe med mønsterstrik.  Mønsterstrik og jeg har ikke rigtig været gode venner så jeg satte mig for at ville lære det.

Jeg startede efter jul med at prøve at strikke en strømpe med mønster. Jeg havde i mere end et år tænkt at jeg ville prøve at strikke et par strømper fra Drops. ( 143-33)
Her ser I strømpen mens jeg er i gang med den. 

Den færdige strømpe . Som i øvrigt er kortet af med to borter i forhold til originalen.

Og lige et kik på vrangen.


Det her er en strikkegadget som jeg er rigtig glad for at have fået et fif om. Det handler om at jeg når jeg havde de to tråde liggende på fingeren samtidig fik store problemer. Trådene samlede sig så det tog en krig at strikke. Det var svært for mig at fange den rigtige farve.
Så jeg råbte om hjælp inde på Instagram om problemet. Og fik at vide at "Perledimsen " lige måtte være løsningen for mig. Man tager en rund elastik med en perle på og sætter den på fingeren lige som en ring. Bare længere ude på fingeren. Så tager man den ene tråd på den ene side af perlen og den anden tråd på den anden side. Så vil det være nemmere at fange trådene i de rigtige farver når man skal strikke farveskift.
Lad jer ikke forstyrre af at der er to elastikker med perler på. Det er kun den ene jeg bruger når jeg strikker med to farver.

På billedet her har jeg forfinet min teknik lidt. Jeg strikker nu med elastikken med en knude på. Og det er knuden som fanger tråden.
Det fungerer rigtig fint for mig og jeg er nu i gang med strømpe 2 . Jeg er fortrøstningsfuld og tror på at jeg får et helt par strømper ud af anstrengelserne :-)

Fair Isle med Christel Seyfarth
http://www.youtube.com/watch?v=c7h6Ozre7rk

Mønsterstrik med Bodil Munch
http://www.youtube.com/watch?v=Awy1EBQ5Trg&feature=feedu

Farveskift med På Pinden
http://www.paapinden.dk/moenstre/farveskift.php

3 kommentarer:

 1. Fantastiske sokker. Et stort men også sjovt arbejde at strikke sådan noget men de bliver jo også helt unikke. En helt vildt go idé m finger elestikkerne

  SvarSlet
 2. Hvor er det blevet nogle flotte sokker! Farverne er så flotte!
  Jeg har som nybegynder i mønsterstrik også svært ved at holde de to garn adskilt.

  SvarSlet
 3. Tak skal du have Stella. Ja det er et stort arbejde. Elastikkerne er helt fine at bruge :-)
  Og tak Anja. Du skal da helt klart prøve elastikken :-)

  SvarSlet